Spletla si pedály. Narazila do zaparkovaného auta

Vyjížděla ze zahrádkářské kolonie, ale spletla si pedály. Narazila do zaparkovaného auta. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 140 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

„Ve středu 13. července letošního roku došlo krátce po 19. hodině na místní komunikaci u jedné ze zahrádkářských kolonií na Sokolovsku k dopravní nehodě,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „K té mělo dojít tak, že dvaačtyřicetiletá řidička osobního automobilu značky Mazda, která měla vyjíždět od brány zahrádkářské kolonie, si zřejmě spletla brzdový pedál s pedálem plynovým. Následně mělo dojít k prudkému rozjetí a vozidlo značky Mazda mělo přední částí narazit do zaparkovaného automobilu značky Volkswagen,“ doplnil.

Dvaačtyřicetiletá řidička se po dopravní nehodě podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Policisté z dopravního inspektorátu tento přestupek vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou, pro dvaačtyřicetiletou řidičku.