Na kruhovém objezdu nedal přednost cyklistovi. Ten skončil v nemocnici

Naštěstí jen lehkým zraněním skončila nehoda osobního auta s cyklistou. Při dopravní nehodě utrpěl cyklista naštěstí lehké zranění, se kterým byl Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření policistů.

Foto: Policie ČR

Ve čtvrtek 28. dubna letošního roku kolem čtrnácté hodiny došlo v Karlových Varech na kruhovém objezdu se silnicí II/222 k dopravní nehodě osobního vozidla a cyklisty. K té mělo dojít tak, že šestapadesátiletý řidič osobního vozidla značky Mercedes jedoucí ve směru do Staré Role ulice Frimlova, zřejmě nedal na kruhovém objezdu se silnicí II/222 přednost projíždějícímu sedmadvacetiletému cyklistovi. Následně došlo ke střetu přední části kola a levé přední části osobního vozidla,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Pešková s tím, že cyklista, který měl nasazenou ochrannou přilbu, po nárazu spadl na zem.

Foto: Policie ČR

Při dopravní nehodě utrpěl cyklista naštěstí lehké zranění, se kterým byl Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice.

„Cyklista i řidič osobního automobilu se po dopravní nehodě podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem,“ upřesnila mluvčí.

Škoda byla předběžně odhadnuta na přibližně 30 tisíc korun.