Při dopravně bezpečnostní akci bylo zkontrolováno přibližně 2200 aut. Zjištěno bylo 432 přestupků

Začátkem dubna letošního roku proběhla v Karlovarském kraji celorepubliková dopravně bezpečností akce, která byla zaměřená především na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

Foto: Policie ČR

Policejní hlídky se v průběhu akce dále zaměřily také na telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů a na dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.

Foto: Policie ČR

Policisté v Karlovarském kraji zkontrolovali přibližně 2 200 vozidel, přičemž zjistili na 432 přestupků, z nichž 412 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě a 14 oznámili příslušnému správnímu orgánu. Nepoužití bezpečnostních pásů policisté zjistili v 85 případech a ve 4 případech také nepoužití zádržných systémů.

Foto: Policie ČR

Nejčastějším zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel, a to ve 107 případech. Celkem 27 řidičů nepředložilo při kontrole řidičský průkaz a 4 řidiči řídili dokonce bez řidičského oprávnění. Dalších 47 řidičů nepředložilo doklad pojištění odpovědnosti. Ve 14 případech byl zjištěn přestupek držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení. Čtyři řidiči svá vozidla řídili pod vlivem návykových látek. Při akci, do které bylo zapojeno na 150 policistů, byli zjištěni také tři pachatelé trestné činnosti a vypátrána jedna osoba.

Foto: Policie ČR

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i v následujícím období.

prap. Jan Bílek