Z baru si odnesl odpadkový koš. Chvíli ho doma používal a pak ho vrátil

Z baru si domů odnesl odpadkový koš, který nějakou dobu používal. Policisté se kuriózním případem začali zabývat a po provedených šetřeních třicetiletého muže vypátrali. Ten se ke krádeži přiznal a neponičený odpadkový koš policistům dobrovolně vydal. V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za krádež pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

„Obviněný muž měl na konci ledna letošního roku procházet v pozdních nočních hodinách kolem jednoho z barů v Mariánských Lázních,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po chvíli se měl k zařízení vrátit a vstoupit na volně přístupnou terasu náležící právě k baru. Z té měl následně odcizit nerezový odpadkový koš obložený svislými dřevěnými hranoly. S tím měl poté odejít domů, kde ho několik týdnů používal,“ doplnil mluvčí s tím že tímto svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 5 tisíc korun.