Těhotnou družku mlátil a škrtil. Teď mu hrozí až osm let

Těhotnou družku mlátil, škrtil a pořezal jí na ruce. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání teprve jednadvacetiletého mladíka, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Teď mu hrozí až osm let za mřížemi.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy v polovině listopadu minulého roku měl obviněný mladík ve večerních hodinách začít vulgárně nadávat a následně i vyhrožovat své těhotné třiadvacetileté družce, se kterou pobýval v bytě své jednačtyřicetileté matky. „Po konverzaci jí měl uchopit pod krkem a přitom jí znovu vyhrožovat usmrcením. Následně jí měl několikrát rukou udeřit do oblasti hlavy. Po chvíli měl jednadvacetiletý mladík vytáhnout z kapsy příborový nůž a tím jí říznout do ruky. Dalšímu jednání zabránila policejní hlídka, kterou přivolala matka obviněného muže,“ uvedl.

O den později si měl obviněný muž přijít do bytové jednotky pro své osobní věci. „Třiadvacetiletá žena ho ovšem do bytu ze strachu o svůj život a zdraví nepustila. Muž jí měl začít pod oknem bytu vulgárně nadávat a vyhrožovat. Po několika minutách měla třiadvacetiletá žena z bytu utéct a vše oznámit na policii,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

V případě prokázání viny hrozí jednadvacetiletému mladíkovi, který již byl v minulosti pravomocně odsouzen za výtržnictví, trest odnětí svobody až na osm let.