Vyjel ze silnice a narazil do všeho, co mu stálo v cestě

Čtyřiatřicetiletý řidič vyjel ze silnice a narazil do všeho, co mu stálo v cestě. Pak z místa nehody odešel. Když ho policisté vypátrali, nadýchl 1,36 promile. Škoda, kterou způsobil, byla předběžně odhadnuta na částku téměř 500 tisíc korun.

Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky muži ze Sokolovska.

„Ten měl v neděli 23. ledna letošního roku řídit v nočních hodinách osobní automobil,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V Chodově poblíž vlakového nádraží zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vyjel z pozemní komunikace a narazil do výstražného zařízení železničního přejezdu. Poté měl ještě narazit do sloupu elektrického vedení, oplocení domu a přípojky hlavního uzávěru plynu spolu s rozvodovou skříní elektrické energie. Následně měl čtyřiatřicetiletý muž místo dopravní nehody opustit, aniž by si splnil povinnosti účastníka po dopravní nehodě,“ upřesnil.

Po několika málo minutách byl ovšem vypátrán policisty z obvodního oddělení Loket. Poté se čtyřiatřicetiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,36 promile.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: Policie ČR