Ohlédnutí: Do převozu pacientů se v loňském roce zapojila také velkokapacitní sanita Fénix

Ohlédnutí: Kolona sanitek přijela v pátek 5. února 2021 před polednem na pomoc do chebské i sokolovské nemocnice, kde došlo k enormnímu náporu covid pozitivních pacientů. Na pomoc byl povolán také velkokapacitní sanitní vůz Fénix pro dvanáct lidí. Dohromady bylo transportováno z obou nemocnic pětadvacet nemocných, které sanitky převezly do zdravotnických zařízení ve Středočeském i Západočeském kraji.

Tehdejší mluvčí KKN Vladislav Podracký uvedl, že z chebské nemocnice bylo převezeno patnáct a ze sokolovské deset pacientů. Jednalo se o pacienty se středně těžkým průběhem. Situace se vyvinula ve čtvrtek 4. února 2021, kdy do chebské nemocnice přibylo dvacet nemocných. Proto byl ještě večer domluven hromadný transport.

*Transport pacientů probíhal na základě rozhodnutí národního koordinátora intenzivní péče a Centrálního řídícího týmu. Kolonu záchranářských vozů doprovázeli pro zajištění hladkého průjezdu policisté z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

Všichni pacienti z Chebu byli převezeni do pražských nemocnic, konkrétně do Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Bulovka, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Ústřední vojenské nemocnice a Nemocnice Na Homolce.

Pacienti ze Sokolova byli transportováni do nemocnic v Klatovech, v Berouně a v Plzni.