Ukradl auto, se kterým naboural tři další. Ty také vykradl

Zaparkovaná cizí auta nenechala v klidu padesátiletého muže z Karlových Varů. Jedno z nich si jedné lednové noci vyhlédl, dostal se do něj a odjel. Jeho cesta netrvala dlouho a naboural do dalších tří vozidel. Nelenil a všechny prohledal. Pak vzal nohy na ramena. Jeho vášeň pro cizí vozy byla asi opravdu silná, vyhlédl si totiž další zapakované auto a opět se podíval dovnitř. Tentokrát měl smůlu, byl vyrušen. Další zlodějskou výpravu mu překazili policisté. Teď mu hrozí v případě odsouzení až tři roky za mřížemi.

„Padesátiletý muž z Karlových Varů měl v pátek 28. ledna letošního roku v brzkých ranních hodinách vniknout do zaparkovaného osobního automobilu značky Volkswagen, se kterým měl následně z parkoviště odjet,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „O několik ulic dále měl způsobit dopravní nehodu, při které poškodil tři zaparkovaná vozidla. Po chvíli měl navíc do jednoho z těchto poškozených zaparkovaných vozidel vniknout, prohledat ho a odcizit z něj několik věcí. Poté měl z místa utéct a o několik minut později vniknout do dalšího zaparkovaného osobního automobilu. Při jeho prohledávání byl ovšem vyrušen jiným mužem, takže z místa utekl, aniž by cokoliv z vozidla odcizil,“ sdělil.

O den později měl padesátiletý muž vniknout na pozemek v Karlových Varech. Podle mluvčího měl prohledat pozemek či altán a poté vniknout do garáže. V té měl poničit dvě zaparkovaná vozidla značky BMW. Kromě toho, že měl poničit například okénka, tak měl na automobilech způsobit několik vrypů a prohlubní v laku. „Poté si měl připravit k odcizení několik věcí, jako například kompresor, vysavač, vysokotlaký čistič či třeba vertikutátor. Po chvíli měl začít odcizené věci přehazovat přes plot na vedlejší pozemek, ovšem tam byl zadržen policejními hlídkami,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

Tímto svým jednáním měl muž způsobit celkovou škodu přibližně 200 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání padesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného užívání cizí věci.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

„V případě prokázání viny hrozí padesátiletému muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplnil mluvčí.