Kam do přírody a zábavou? Vydejte se do Goethova naučného lesoparku

Kam do přírody a zábavou? Nově nainstalovaná mega houpačka, sítě cest, bludiště i geologická stezka. To jsou jen některé části Goethova naučného lesoparku nad chebskou přehradou Skalka.

Více fotografií zde

V lokalitě bývalé plovárny a v navazujícím území směrem k vyhlídce Egerwarte došlo k parkovým úpravám, doplnění mobiliáře nebo dobudování pěšinek. Vzniklo zde například bludiště zavěšená lávka, megahoupačka a upravilo se také okolí vyhlídky Egerwarte.

Více fotografií zde

Nejnovějším „přírůstkem“ v Goethově lesoparku je mega houpačka. je to další nápad, který umožňuje občanům města zapojení do rozhodování o rozvoji města, je hotov. Mega houpačka, která je nápadem Alice Vaculové, už slouží veřejnosti. Prvek je umístěn v prostoru bývalé plovárny. Od 2. ledna běží již 3. ročník tohoto úspěšného městského projektu, do kterého je možno  se zapojit a až do 20. února zasílat návrhy.

Více fotografií zde

V území je několik informačních tabulí o historii území, o živočiších, kteří zde žijí anebo také o geologických zajímavostech. Podle kronik se tady často procházel básník Johann Wolfgang von Goethe, proto území nese jeho jméno.

Cesty, které vedou smíšeným lesem dubů a borovic, dojdete až k výhlídce Egerwarte, neboli Chebské stráži. Egerwarte je empírový vyhlídková altán, který byl postaven dávno před napuštěním přehrady. Tehdy stál vysoko nad řekou a také o mnoho převyšoval okolní stromy. Po vzniku přehrady voda vystoupala a stromy altán téměř přerostly, ale stále je z altánu krásný výhled do zatopeného údolí řeky.