Zloděj ukryl kradené věci pod linem, policejní pes Jackpot je vyčenichal

Když se třiadvacetiletý muž dostal do cizího auta, ze kterého odnesl několik věcí, jistě netušil, že se z lupu dlouho radovat nebude. Na místo byl povolán psovod se služebním psem Jackpotem, který neomylně vyrazil po stopě. Netrvalo dlouho a Jackpot odcizené věci vyčenichal. V případě prokázání viny hrozí muži, který byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Podle policejní mluvčí Kateřiny Peškové měl muž ve druhé polovině září loňského roku v Karlových Varech vniknout na pozemek, na kterém stálo zaparkované nákladní auto. Následně měl do vozidla vniknout a začít ho prohledávat. „Z automobilu měl poté odcizit například zpětné zrcátko s integrovanou videokamerou, navigaci nebo pracovní plášť. Po několika málo minutách měl podezřelý muž z místa i s odcizenými věcmi utéct,“ uvedla mluvčí. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně pět tisíc korun

Po oznámení o vloupání do vozidla se policisté začali případem okamžitě zabývat. Na místo dorazil také policejní psovod se služebním psem Jackpotem. „Ten po zachycení pachové stopy dovedl policisty k několik set metrů vzdálenému místu, kde si třiadvacetiletý muž uschoval část odcizených věcí. O několik metrů dále označil služební pes Jackpot místo, kde policisté následně pod kusem lina a hromadou nepořádku nalezli ukrytou odcizenou navigaci,“ doplnila Kateřina Pešková. Policistům se tedy podařilo zajistit všechny odcizené věci.