Bývalá pošta na chebském náměstí se přemění na nájemní byty

Budova bývalé pošty na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad se změní na nájemní byty. V objektu vybuduje společnost Správa Budov Olomouc celkem 41 bytových jednotek a několik kancelářských prostor. Ve dvoře bude vybudováno 12 parkovacích míst.

Vizualizace – archiv společnosti

„Objekt v Chebu na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad zakoupila naše obchodní skupina v průběhu roku 2021,“ uvedl za společnost Aleš Žvátora. „V rámci nákupu nemovitosti jsme od původního vlastníka obdrželi projektovou dokumentaci a platné stavební povolení, více či méně jsme převzali záměr původního vlastníka vybudovat v uvedeném objektu rezidenční nájemní bydlení,“ sdělil.

Vizualizace – archiv společnosti

Záměrem skupiny je objekt zrekonstruovat a následně provozovat, jako nájemní bytovým dům v centru města. Objekt tvoří dvě části, ve kterých vznikne 41 bytových jednotek o velikostech 2+1, 3+1 a 1+kk, pak také několik kancelářských prostor a ve dvoře 12 parkovacích míst. V obou částech objektu bude vybudovaný výtah. Společnost plánuje zachovat maximum historických prvků v objektu.

Vizualizace – archiv společnosti

V roce 2021 byly v objektu započaty průzkumné a sanační práce pro plánované zahájení rekonstrukce, která by měla být hotova v průběhu roku 2023.

„V rámci uvedeného projektu již spolupracujeme s některými společnostmi v Chebu. Realizací následných pronájmů bude podle všeho pověřena společnost ERA Reality zastoupená panem Petrem Makovcem, který už má o našem záměru obecnou povědomost. Bohužel se nám nedaří vyhledat místní dodavatele a realizační společnosti či živnostníky, kteří o tento projekt nejeví zájem,“ podotkl Aleš Žvátora.

Vizualizace – archiv společnosti

Zároveň s převzetím nemovitosti společnost převzala závazek –  zachovat optický uzel CETINu pro připojení internetu na náměstí, a přilehlých ulic, který se nachází v prostorech objektu. Také musela zabezpečit nefunkční fasádu objektu sítí před možným pádem omítky na přilehlý chodník.

Společnost Správa Budov Olomouc, s.r.o. je dceřinou společností obchodní a investiční korporace Old House Capital, a.s.,

Vizualizace – archiv společnosti