V altánu u Františkova pramene bude znít hudba

 Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci je zrušeno slavnostní rozsvěcení vánočního stromu ve Františkových Lázních. Aby nejen obyvatelé města nepřišli o vánoční atmosféru, bude v altánu u Františkova pramene znít hudba. Na neděli 28. listopadu od 10 hodin je přichystán koncert žáků františkolázeňské ZUŠ v divadle Boženy Němcové.

 „Hudební altán u Františkova pramene zdobíme každý rok na první adventní neděli,“ informoval ředitel Divadla Boženy Němcové Arnošt Němec. „Ale zdobíme vždy jen polovinu a v druhé části spouštíme bílé zástěny a tím vytvoříme jeviště pro koncert určený k rozsvícení vánočního stromu. Stejně jako v loňském roce kvůli koronaviru a nemožnosti se scházet ve větším počtu jsme se rozhodli, že altán ozdobíme celý kolem dokola. Navíc, jsme se dohodli altán ozvučit tak, aby v jeho blízkosti bylo slyšet hudbu. Ta je naprogramována tak, aby začala znít od 14 do 19 hodin každý den až do Vánoc. Termín spuštění ještě upřesníme,“ uvedl.

Foto ze zdobení altánu z roku 2020

Předvánoční atmosféru si mohou zájemci užít také v neděli 28. listopadu od 10 hodin v divadle Boženy Němcové, kde je přichystán koncert žáků františkolázeňské ZUŠ. V programu se představí ti nejmenší školáčci i žáci druhého stupně. Na koncertu zazní například koledy, hudba starých mistrů a chybět nebude ani ta moderní.