Den Cyklostezky Ohře se letos bude konat formou orientačně-vědomostní soutěže

Oslava Cyklostezky Ohře bude v tomto roce probíhat celý týden a nabídne soutěžní klání pro malé i velké cyklisty. Akce se uskuteční ve dnech 11. 9. – 19. 9. 2021 a její součástí bude orientačně vzdělávací soutěž o drobné dárky. Karlovarský kraj tak každoročně, i když s loňskou přestávkou v době koronaviru, připomíná oblíbenou páteřní cyklostezku a navazuje na populární Den Cyklostezky Ohře.

Ilustrační foto: Pixabay

„Rádi bychom pozvali všechny cyklisty a cykloturisty bez rozdílu věku, aby se v týdnu od 11. září vypravili na cyklostezku Ohře a zkusili soutěž, kterou pro ně připravil odbor regionálního rozvoje krajského úřadu. Účastníky čeká 10 soutěžních kontrolních stanovišť ve stylu závodů v orientačním běhu a bude na každém, kdy a v jaké míře se bude chtít závodu zúčastnit.  Na stanovištích budou součástí soutěže snadné otázky z historie, kultury a současnosti Karlovarského kraje. Můžete projet celých 65 kilometrů z Chebu do Šemnice v jeden den, nebo si to rozdělit na více částí. Kromě krásné projížďky podél Ohře dostanou soutěžící praktickou lahev, která se hodí na každý cyklovýlet,“ vysvětlil krajský radní Patrik Pizinger

Princip soutěže: U vybraných partnerů (níže) si soutěžící vyzvedne soutěžní kartu. S touto kartou následně objede kontroly. Sám si může vybrat v jakém pořadí a kdy. Není nutné jet hned první den, není nutné ani objet vše za jeden den. Klidně si to rozdělte na několik etap. U kontroly – vybavené terčíkem bílo oranžové barvy s integrovanými kleštičkami – následně do pole „označ“ kleštičkami proštípněte požadované označení a do pole „odpověz“ nejlépe lihovou fixou (vlastní) zapište odpověď (a, b, c). Označujte a odpovídejte do políčka se správným číslem kontroly. Kontrol je celkem deset po celé délce trasy. Popis umístění kontrol a odkaz na mapy.cz bude zveřejněn na webu Cykloportál Karlovarského kraje v den startu.​

​Pro tuto konkrétní soutěž dále platí.

Den startu – Vyrazit můžete libovolně mezi 11. 9. 2021 a 19. 9. 2021. Je DOVOLENO rozdělit si soutěž do více dnů a etap. 

Místo konání – Cyklostezka Ohře na trase Cheb – Šemnice a v blízkém okolí.

Startovné  – Startovné je zdarma.

Soutěžní karta je uvedena i otevírací doba. Soutěžní karty se vydávají od 10. 9. do 17. 9. 2021.

Pozice kontrolí, v jakém kontroly projedete, je libovolné. Jen dávejte pozor, abyste kontrolu označili do políčka se správným číslem.

Ceny pro každého – Kvalitní cyklistická láhev (bidon) s designem speciálně k příležitosti Dne Cyklostezky Ohře. Cenu obdrží každý, kdo správně označí a odpoví nejméně 7 z 10 kontrol a vyplní na soutěžní kartě minimální požadované údaje. Výdej cen opět u partnerů oproti vyplněné soutěžní kartě. Poslední možnost vyzvednutí ceny je 20. 9. 2021.

Nepoškozujte  zařízení ani soutěžní kontroly  – Pokud by došlo k poškození kleštiček, nebo ztrátě soutěžní kontroly, dejte nám prosím vědět na tel. 607 051 352  formou SMS kde uvedete číslo kontroly a druh poškození. My uděláme vše pro nahrazení nebo opravu kontroly.

Partneři:

​Turistické infocentrum Cheb, Jateční 476/2, Cheb, otevřeno po-ne 9-17, přestávka 12:30-13:00

​Městský dům kultury Sokolov, 5. května 655, Sokolov, otevřeno po-ne 8-17

​​​Informační středisko Karlovarského kraje – Krajská knihovna Karlovy Vary, Závodní 378/84 Karlovy Vary, otevřeno po-pá 9-19 so 9-15

TATO AKCE NENÍ ZÁVOD! NENÍ KAM SPĚCHAT. DBEJTE NA BEZPEČÍ SEBE I DRUHÝCH.
KAŽDÝ ÚČASTNÍK JEDE NA VLASTNÍ NEBEZPĚČÍ A ÚJMU. MĚJTE NASAZENOU PŘÍLBU. 
DĚTI NENECHÁVEJTE BEZ DOZORU. PŘIZPŮSOBTE JÍZDU TERÉNU. 
ORGANIZÁTOR SOUTĚŽE NEZABEZPEČUJE ORGANIZAČNÍ ANI ZDRAVOTNÍ SLUŽBU, SOUTĚŽ SE JEDE ZA BĚŽNÉHO PROVOZU.