Ve Františkových Lázních to žilo! Slavil se zápis na seznam světového dědictví UNESCO

O uplynulém víkendu to Františkových Lázních žilo! Slavil se zápis na seznam světového dědictví UNESCO. Po celé tři dny byl připraven pestrý program, ve kterém nechyběla slavnostní mše, Wine & Food festival , hudba různých žánrů, vernisáž, komentovaná prohlídka, stopovací hra, videomapping i ohňostroj.

Více fotografií z akce zde

Lázeňský trojúhelník je od soboty 24. července zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Karlovy Vary, Mariánské i Františkovy Lázně se tak zařadily spolu s dalšími osmi evropskými lázeňskými městy mezi nejslavnější  lázeňská města v Evropě.

Více fotografií z akce zde

„Od zápisu na seznam světového dědictví očekávám postupný rozvoj zapsaných lázeňských měst, ale také celého regionu,“ uvedl františkolázeňský starosta Jan Kuchař.

Více fotografií z akce zde

„Je to obrovská výzva a příležitost pro podnikatele i obyvatele. Jak se ukázalo i u jiných zapsaných statků, bude nějaký čas trvat, než všichni,  kterých se to týká, tento potenciál využijí. Věřím ale, že se i osvětou, povede v co nejkrásnějším čase probudit hrdost lidí na světovou výjimečnost míst, ve kterých žijí. V neposlední řadě také předpokládám, že zápisem bude podpořeno i lázeňství jako takové. Vždyť to je obor, který se naším zápisem na seznam UNESCO dostal,“ doplnil.

Více fotografií z akce zde