Čím jsem a čím budu? 46 táborníků si užilo letošní tábor v Libé

Kalendář ukazuje 12.července 2021. Je tedy čas obléknout táborová trika, připravit auto pro společný svoz, vyvěsit loga, vykročit pravou nohou a hurá Letní příměstský tábor Libá začíná!

Foto: Archiv organizátorů

Během patnácti dnů se v Libá Campu vystřídalo 46 táborníků a užilo si tábor s tématem Čím jsem a čím budu. Poctivě sbírali místní měnu, Libáky, aby si každý pátek v táborovém obchodě mohli udělat radost a nakoupit si upomínkové předměty, dobroty a různé jiné nabízené zboží.

Foto: Archiv organizátorů

Každý den táborníci přivítali návštěvu, nebo naopak na návštěvu vyrazili a podívali se pod pokličku různorodým a zajímavým povoláním. K prozkoumání toho bylo opravdu mnoho. Za celých 15 dní prošli účastníci výcvikem výroby triček, MMA, vizážistiky, modelingu i profesionálního focení. Vyslechli si také zajímavosti z práva, herectví, fotbalu, lezectví, hudební průpravy, bezpečného chování, sklářství, hokeje, animace filmu, parkouru, orientálního tance, práce s kamerou a dabingem, lezením přes překážky ve výšce, práce kriminální policie a kovářství. Vše výše uvedené si táborníci sami aktivně a s chutí vyzkoušeli.

Foto: Archiv organizátorů

Na denním programu tábora také nechyběla sportovní klání mezi táborovými týmy, tedy Makáči, Sportovci a Umělci, stejně tak luštění, stopování, kreslení ale i odpočinek. Zkrátka a dobře jsme se drželi hesla: „Kdo si hraje, nezlobí!“.

Foto: Archiv organizátorů

Po celou dobu si všichni účastníci užívali příjemné, pohodové a přátelské táborové atmosféry, během které vznikala nová přátelství. Viděli a vyzkoušeli si věci, ke kterým se člověk jen tak nedostane a nasbírali ohromné množství nových zkušeností a zážitků.

Foto: Archiv organizátorů

Nelehké role instruktorů, přípravy a organizace tábora se ujalo navzájem se doplňující trio zaměstnankyň Základní školy a mateřské školy Libá Eliška Petrová, Michala Voráčová a Jana Munzarová.

Foto: Archiv organizátorů

Po společném zakončení tábora se všichni v přátelské atmosféře rozešli doufajíc, že se příští léto opět setkáme a užijeme si další nekonečné množství zábavy! Tak zase za rok…

Tábor byl pořádán obcí Libá, realizován a spolufinancován Evropským sociálním fondem. Děkujeme vedení obce a paní Cigáňové za spolupráci a možnost být součástí tohoto projektu.

Foto: Archiv organizátorů

Vzkaz na závěr od instruktorek tábora: „Největší naše poděkování patří úžasným dětem, které se tábora zúčastnily a svým přístupem, přátelskostí a nadšením vytvořily úžasnou, neopakovatelnou atmosféru. A také děkujeme jejich zákonným zástupcům za milé a pozitivní ohlasy. DĚKUJEME! Naše další poděkování patří všem, kteří dětem věnovali svůj čas a energii a s chutí představili svou profesi či koníčka.“

Foto: Archiv organizátorů

Konkrétně: Hance Hauptig, alias razítkovému fantomovi, za pomoc při zdobení trik a všeho okolo. Pavlíně Heydukové BeautyOffice, která nás spolu s kosmetikou Mary Kay provedla kurzem péče o pleť a líčení. Františku Benešovi, který nás provedl světem modelingu a profesionálního focení a představil nám svou cestu do Číny. ZOO Parku Chomutov, kde jsme si všichni užili prohlídku a jízdu Safari expresem. Stevenovi Krtovi za ukázku a trénink MMA. Advokátce JUDr. Haně Vodolánové Vopálenské za odpoledne plné práva. Dětskému divadlu Z Bedny a panu Pohodovi i Soničce za hrátky s herectvím a pohádku. Fotbalovým trenérům FK Hvězda Cheb Danu Hraběti a Jirku Stehlíkovi za ukázku a trénink fotbalu. Sportovnímu areálu Aš Háje Honzovi a Lence za úžasný a milý přístup a lekci lezení na stěnu. Alexandře Benešové a Vojtěchu Kukučkovi za odpoledne plné hudby. Světu záchranářů v Karlových Varech za tři hodiny bezpečí. Mc´Donaldu v Karlových Varech za trpělivost při obsluhování velké bandy dětí. Skláři Michalu Zahradníkovi za úžasný přístup, ochotu a humor, se kterým k nám až z Prahy přijel. Sáře Mádlové za odpoledne plné hokeje filmovému animátorovi Vojtěchu Kissovi, který dělá svou práci celým svým srdcem. Parkour teamu STAYHERO Martinu Kašiarovi a Páťovi za exhibici i praktické ukázky. Orientálním tanečnicím Pavlínce Danielové a Ivance Zahoříkové za báječné odpoledne plné tance. TV Chebsko a Aleši Strnadovi za den s kamerou a dabingem. Lanovému centru Trinity Cheb za možnost lézt a vyřádit se. Firmě M.R. a Tomáši Králíkovi a Vendule Maňákové za prohlídku a představení chráněné dílny a zpracování elektroodpadu. Zmrzlinárně Gelateria Corso v Chebu za trpělivost při obsluze velké bandy dětí. Kriminálním policistům Vítku Vodolánovi a Ivanu Zajíci za policejní dopoledne. Kováři Jiřímu Schusterovi za ukázku výroby nádherného zvonku. CK Jana za bezpečnou dopravu a vstřícné a milé jednání Manželům Marassovým za zajištění programu

za tým instruktorek Eliška, Míša a Jana