Pomozte při pátrání! Dvojice měla z bankomatu neoprávněně vybrat peníze

Pomozte při pátrání! Devětasedmdesátiletá žena byla v úterý 15. června letošního roku nakupovat v jednom ze sokolovských obchodních domů. Po nákupu měla na nákupním košíku zapomenout zavěšenou kabelku. Když se k prodejně vrátila, tak už svou kabelku, ve které měla osobní doklady i platební kartu včetně poznamenaného PIN kódu, nenašla. V případě jakýchkoliv informací k této hledané dvojici volejte na bezplatnou telefonní linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

„A právě toho měla využít dvojice zatím neznámé totožnosti. O několik ulic dále měla z bankomatu pomocí platební karty patřící devětasedmdesátileté ženě ve dvou případech vybrat finanční prostředky a tím seniorce způsobit škodu přibližně 20 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Policisté pátrají po ženě štíhlé postavy, která měla v úterý 15. června krátce před 13. hodinou, přijít k bankomatu v Sokolově. „Hledaná je štíhlé postavy a měla na sobě modré kalhoty, bílé sportovní boty, barevné triko s kostičkovaným vzorem a přes ústa měla respirátor. Přibližně dvacetiletá až pětadvacetiletá hledaná žena měla hnědé vlnité vlasy po ramena, které působily dojmem paruky. Po chvíli měl k ženě přijít přibližně pětačtyřicetiletý muž silnější postavy s prošedivělými vousy. Na sobě měl světle modré kalhoty, bílé triko, na hlavě béžovou kšiltovku, na očích brýle. Dvojice měla u bankomatu komunikovat a po úspěšném výběru měli oba postupně z místa odejít,“ doplnil mluvčí.

Sokolovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.