Smrtelná dopravní nehoda u Karlových Varů. Dva spolujezdci na místě svým zraněním bohužel podlehli

Smrtelná dopravní nehoda u Karlových Varů. K tragické dopravní nehodě došlo v neděli 1. srpna letošního roku krátce po 10. hodině na silnici poblíž střelnice u Karlových Varů. Třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Citroen, jedoucí ve směru z Karlových Varů na Prahu, zřejmě při projetí pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost mokrému stavu pozemní komunikace a dostal s vozidlem smyk. Vozidlo se následně mělo začít otáčet kolem své osy, vjet do protisměru a narazit bokem do právě projíždějícího automobilu značky Audi.

Zdroj: ZHS Karlovarského kraje

„Při dopravní nehodě bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem dvaačtyřicetiletá žena a nezletilý chlapec, spolujezdci z osobního automobilu značky Citroen,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Vážná zranění utrpěl třiačtyřicetiletý řidič automobilu značky Citroen a také dvaatřicetiletá spolujezdkyně z vozidla značky Audi. Oba byli letecky transportováni do nemocnice v Plzni. Devětadvacetiletý řidič automobilu značky Audi, který se po dopravní nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, a která vyšla s negativním výsledkem, byl se svým zraněním převezen do nemocnice v Karlových Varech. U řidiče automobilu značky Citroen nebyla dechová zkouška vzhledem k jeho zraněním provedena a byl tak vyžádán odběr krve v nemocnici,“ doplnil.

Na sociální síti zveřejnili hasiči z HZS Karlovarského kraje, že v obou autech zůstaly po nehodě zaklíněné osoby. Na místě zasahovala dvě družstva hasičů ze stanice Karlovy Vary a jednotka hasičů z Ostrova. Na vyproštění zraněných museli hasiči použít hydraulické nástroje. Po vyproštění začali okamžitě u dvou osob s oživováním až do příjezdu posádek záchranné služby. Na žádost záchranné služby hasiči rovněž hned vedle místa nehody připravili prostor pro přistání vrtulníku.

 Pozemní komunikace byla po dobu vyšetřování dopravní nehody několik hodin zcela uzavřena. Policisté na místě po celou dobu řídili provoz a vozidla odkláněli na objízdnou trasu.

 Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.