Meteorologové rozšířili výstrahu před vysokými teplotami i nebezpečím vzniku požárů

Meteorologové rozšířili výstrahu před vysokými teplotami a nebezpečím vzniku požárů. Informace je v platnosti až do půlnoci  21. června. V neděli 20. června mohou odpolední teploty překročit 34 °C.

Ilustrační foto

Ulevit by se nám mělo až v první polovině příštího týdne. Do té doby k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihu a teploty

Horké dny jsou vysokou zátěží na lidský organismus. Hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbát na úsporné hospodaření s vodou.