Tělo a mozek – senioři trénovali sebeobranu i paměť

Chebská Rada seniorů vyvíjí ve prospěch starších mnoho aktivit, při kterých často spolupracuje s některými organizacemi ve městě. Nedávno se například díky velké vstřícnosti Městské policie zdárně proběhl kurs sebeobrany pro občany seniorského věku, a to jak pro ženy, tak i muže. Celkem se pěti dvouhodinových lekcí zúčastnilo 12 osob, které si nejen vyslechly poutavě podané způsoby, jak se ubránit různým útokům, ale naučené si hned mohli zkusit, jak se říká, „na vlastní kůži“.

Foto: J. Rymešová

Všichni účastníci se shodli, že sice dostali pořádně do těla a občas na nich nit nezůstala suchá, ale že nyní už budou pospíchat zapadlejšími nočními ulicemi města s větší jistotou a s mnohem menším strachem. Ale na rozdíl o mnoha jiných získaných dovedností v tomto případě všichni doufají, že to, co je ochotní strážníci MP naučili, nebudou muset nikdy použít.

Kromě těla chebské seniorky a senioři trochu potrápili i svoje mozkové závity při třech dubnových lekcích Trénování paměti, které Rada seniorů připravila ve spolupráci s Farní Charitou Cheb. O to, aby byl trénink také zábavný, se postarala ředitelka Farní Charity Cheb Ing. Eva Kolafová. Všem, strážníkům Městské policie i Farní Charitě tímto také senioři děkují a těší se na další již plánované akce.

J. Rymešová