Běžci se vydají na Poutní maraton

Předposlední červnovou sobotu ( 19. 6.) pořádá Farní charita Cheb, Běžecká škola Miloše Škorpila a Římskokatolická farnost Cheb benefiční Poutní maraton. Závod odstartuje v 9 hodin od chebského kostela sv. Mikuláše. Registrace bude otevřena od 7 hodin.

Letos organizátoři přichystali zcela nové trasy vhodné jak pro rodiny s dětmi nebo seniory, tak pro sportovce. Vedou po místech zaniklých kostelů, kaplí a synagog ve městě Chebu a okolí.

Trasy Potního maratonu:

Chebská – absolvováním jedné z níže uvedených tras v Chebu a okolí (podrobné popisy jednotlivých zastavení a odkazy na trasy na Mapy.cz najdete v turistickém průvodci Chrámu zbývá naděje: Zastavení a mapy, kde si pak již podle níže uvedených zastavení sestavíte vámi zvolenou trasu Poutního maratonu):

Cesta městem – Krátká městská trasa 3,2 km (zastavení č. 1 až 12), doprovodu s výkladem Petra Hrušky; trasa je totožná s doporučeným okruhem Cesta městem v turistickém průvodci (viz Chrámu zbývá naděje: Zastavení a mapy)

Cesta městem + Prodloužená městská trasa 6,6 km (zastavení č. 1 až 15), doprovod s výkladem Petra Hrušky; trasa je totožná s doporučeným okruhem Cesta městem v turistickém průvodci (viz Chrámu zbývá naděje: Zastavení a mapy)

Cesta z města– Půlmaratonská trasa 25 km (zastavení č. 16 až 22), doprovod Evy Kolafové a Milana Muzikáře; trasa je zkrácenou verzí doporučeného okruhu Cesta z města v turistickém průvodci, kde ze startu běžíme přímo na zastavení č. 16 a ze zastavení č. 22 to pak střihneme rovnou do cíle (viz Chrámu zbývá naděje: Zastavení a mapy)

Cesta z města –  Maratonská trasa 43 km (zastavení č. 16 až 26), Miloš Škorpil, Pepa Cupal a Jakub Jaksch; trasa je zkrácenou verzí doporučeného okruhu Cesta z města v turistickém průvodci, kde ze startu běžíme přímo na zastavení č. 16 (viz Chrámu zbývá naděje: Zastavení a mapy)

Cesta necesta př.):

Desítka – (město + sv. Jodok): zastavení č. 1 až 12, 15, 13, 14, 24 se startem a cílem u Mikuláše (10,6 km)

Dvanáctka –  (na Zelenou horu a zpět): zastavení č. 16 až 18 se startem a cílem u Mikuláše (12,3 km)

Dvacítka – (Zelená hora + Wies): zastavení č. 16 až 20 se startem a cílem u Mikuláše (20 km)

Lokání  – absolvováním trasy v okolí vašeho bydliště či kdekoli jinde dle vašeho výběru a s příspěvkem na benefici (viz např. Poděbradské květinové hodiny)

 Všechny trasy na všech třech úrovních je možné absolvovat nejen během, ale také pěšky, na koloběžce, na kole či jakýmkoli jiným, vámi zvoleným způsobem nezahrnujícím umělý pohon.

Letos máme zcela nové trasy vhodné jak pro rodiny s dětmi nebo seniory, tak pro sportovce. Vedou po místech zaniklých kostelů, kaplí a synagog ve městě Chebu a okolí.

POUTNÍ MARATON 2021: OPATŘENÍ PROTI ŠÍŘENÍ COVID-19

Zaregistrováním se k účasti na Poutním maratonu 2021 (elektronickým či osobním ) vyjadřujete souhlas s dodržováním veškerých v době konání Poutního maratonu platných protiepidemických opatření.

Pro účast na chebské variantě s hromadným startem je zapotřebí mít s sebou jeden z následujících dokumentů (všechna si můžete stáhnout na https://ocko.uzis.cz):

a) potvrzení o negativním testu PCR (provedeném max. 7 dní předem) či antigenním (provedeném max. 72 hod. předem);

b) potvrzení o očkovaní (minimálně 22 dní po první dávce);

c) potvrzení o prodělání covid-19 (maximálně 180 dní od pozitivního PCR testu).

Pokud si někdo, kdo nebude mít některé z těchto potvrzení, bude chtít v den konání akce proběhnout, projet či projít některou z doporučených tras, může se zaregistrovat online, vyrazit kdykoli během dne a svoji účast pak dokladovat stejně jako účastníci trasy „Lokální“ – nemůže se registrovat osobně v místě startu a nemůže se zúčastnit hromadného startu v 9:00).