Po zimní přestávce se opět rozezpívá mariánskolázeňská fontána

Po zimní přestávce se opět rozezpívá mariánskolázeňská fontána. Zahájení provozu se uskuteční úterý 30. dubna od 21 hodin. Zazní Hudba pro fontánu od Petra Hapky, Být stále mlád – srdce nehasnou v podání Karla Gotta, Nothig Else Matters Jamese Hetfielda a Larse Ulricha a Musica Mariana Per Fontana od Františka Xavera Thuri.

Zpívající fontána se poprvé rozezněla v roce 1986. Její stavba byla součástí rekonstrukce promenády Maxima Gorkého. Autorem návrhu fontány je architekt Pavel Mikšík. Fontána má deset základních střikových systému s několika sty tryskami. Dominantní střední střik dosahuje výšky šesti metrů. V letošním roce  projde fontána rozsáhlou rekonstrukcí. Ta má začít už na podzim a hotovo by mělo být do startu lázeňské sezóny v příštím roce. Práce vyjdou na přibližně 38 milionů korun.

Mariánské Lázně vlastní fontánu víc než 10 let. „Město ji bezúplatně převzalo do majetku od společnosti Léčebné lázně, která do té doby prováděla běžnou údržbu,“ připomněl radní města Zdeněk Král. „Původním investorem fontány byl státní podnik Městský stavební podnik,“ podotkl.

V letošním roce  projde fontána rozsáhlou rekonstrukcí. Ta má začít už na podzim a hotovo by mělo být do startu lázeňské sezóny v příštím roce.