S ukradeným autem najeli 500 kilometrů

Procházeli se noční Aší a všimli si zaparkovaného nezamčeného osobního auta. Napřed muž se ženou auto prohledali, ale jaké bylo jistě jejich překvapení, když našli také klíč. Neváhali, nasedli a vyjeli. Prchali jen několik hodin, ale za tu dobu stačili najet neuvěřitelných 500 kilometrů. V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na pět let.

„Když v ranních hodinách v pátek 11. června padesátiletý cizinec přišel na parkoviště a své vozidlo nenašel, tak vše oznámil na policii,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Policisté z obvodního oddělení Aš se případem začali okamžitě zabývat. Po provedených šetřeních se s policisty krátce po 12. hodině telefonicky spojil sedmadvacetiletý muž, který uvedl, že odcizené vozidlo značky BMW jede nejspíš před ním. Policisté se za odcizeným automobilem vydali. U obce Výhledy vozidlo značky BMW, které již bylo pronásledováno policisty, zastavilo u lesní cesty. Dvojice obviněných měla okamžitě začít utíkat do lesa. Policisté se za nimi vydali a po několika metrech za použití donucovacích prostředků dvojici zadrželi,“ doplnil.

Následně bylo zjištěno, že dvojice odcizeným vozidlem ujela přibližně 500 kilometrů. Kromě toho měli z automobilu odcizit parfém, sluchátka, cigarety či třeba i pánský gel na obličej.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže a devětadvacetileté ženy z Chebu, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit včetně odcizení vozidla celkovou škodu přibližně 250 tisíc korun.