Opilý cyklista havaroval. Naměřili mu 2,23 promile

O tom, že sednout si na kolo s pořádnou hladinou alkoholu v krvi se nevyplácí, se přesvědčil v minulých dnech šestatřicetiletý muž. Při pádu s kola si způsobil zranění, se kterým byl převezen o nemocnice.

„V pondělí dne 12. dubna 2021 v brzkých ranních hodinách na silnici ve směru od Nové Role na Božičany došlo k pádu cyklisty,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Šestatřicetiletý muž měl při své jízdě na kole vyjet mimo komunikaci a následně havarovat v příkopu. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen Zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do nemocnice. Přivolaní policisté provedli u muže orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,23 promile alkoholu,“ doplnila.

 Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

 Prevence:

Při jízdě na kole je třeba dodržovat pitný režim, ale určitě se však nemá jednat o alkohol. Cyklisté mnohdy zapomínají, že jsou také účastníky silničního provozu stejně jako řidiči vozidel. I jim zákon o provozu na pozemních komunikacích striktně zakazuje požívat před jízdou či během jízdy alkoholické nápoje. U takto posilněného cyklisty se významně zvyšuje riziko, že havaruje a ohrozí tak své zdraví a mnohdy i život. Alkoholem ovlivněný organismus pomaleji reaguje na podněty. Díky tomu má poté řidič zhoršené reakce, odhad vzdálenosti a dochází k poruše rovnováhy a soustředění.