Běžecký seriál RunTour spouští největší novinku sezony. Virtuální sérii závodů

Největší rodinný běžecký seriál v České republice reaguje na současnou dobu a jako největší novinku letošní sezóny spouští virtuální sérii závodů, které poběží paralelně se závody klasickými. Běžcům umožní zaběhnout si všechny závody, aniž by do jednotlivých měst museli jezdit, získat krásnou kovovou medaili, střídat závody klasické a virtuální, a ucházet se o titul tzv. Zlatého RunTour Mastera.

S koronavirem se urychlila digitalizace, a to i v případě sportu. Již na konci minulého roku si proto běžecký seriál RunTour vyzkoušel zakončit sezónu virtuálně. A tato zkouška dopadla skvěle. Virtuálních běhů se zúčastnilo přes 1500 běžců! V letošním roce jde RunTour ještě o krok dále. Jako první běžecký závod v České republice umožní běžcům převod startovného mezi klasickými a virtuálními závody, a to až do 14 dnů před závodem samotným. Pokud se tak běžec nemůže účastnit závodu na druhém konci republiky z důvodu nemoci, úrazu či jiných důvodů, může si zdarma a sám, ve svém účtu, registraci převést na virtuální závod a ten si posléze zaběhnout v okolí svého domova.

Do několika týdnů od ukončení závodu mu přijde domů startovní balíček s krásnou kovovou medailí. Zároveň se i účastí na virtuálním závodě zařadí do možnosti získat titul Zlatého RunTour Mastera, tedy běžce, který v daném roce uběhl 8 nebo za určitých podmínek 7 závodů, a na konci sezóny bude oceněn zlatou skleněnou trofejí – tzv. RunTour koulí. Virtuální série poběží paralelně s tou klasickou, virtuální závod bude začínat vždy den před startem závodu klasického. Běžcům i organizátorům dává tato možnost flexibilitu a možnost dokončit celou sezónu i v této nelehké době, kdy není jisté, jaké závody a kdy se budou reálně konat.

Díky přesunu závodu RunTour v Českých Budějovicích z 10. dubna na 31. července, tak běžci mají jedinečnou možnost účastí na virtuálním závodě České Budějovice získat jako první v této sezóně medaili! Virtuální závod České Budějovice odstartuje běžeckou sezónu, a proto zůstává v dubnovém termínu. Poběží se od 9. dubna do 18. dubna na platformě MyVrace, která je propojena s běžeckými aplikacemi a umožňuje přesně měřit běžcům čas, stanovovat výsledky a vyhlašovat vítěze závodu. A o atmosféru už se alespoň na dálku postará organizační tým RunTour.

Registrace jsou již nyní v plném proudu na webu www.run-tour.cz. Tak neváhejte, odstartujte s RunTour sezónu a přesvědčte se sami, že i virtuálně je radost běžet!