Alenka Vávrová: Prvotní inspiraci mám ze všeho nejraději

Spisovatelé z PEN klubu natáčejí videa pro své čtenáře a posluchače v čase koronaviru. Jednou z nich je také františkolázeňská básnířka Alenka Vávrová.

Spisovatelce bychom také rádi popřáli k narozeninám, která slaví právě v těchto dnech.

S otazníkem nad budoucností či dokonce existencí se nyní potýká celá kulturní sféra. Dlouhodobá omezení a zákazy setkávání většího počtu osob ohrožují také pravidelnou činnost Českého PEN klubu. Desítky pořadů byly opakovaně přesouvány na jiné termíny a nakonec byla většina zrušena.

„Proto jsme našim členům nabídli možnost zprostředkovat jejich nové knihy i starší tvorbu prostřednictvím videozáznamů. Velmi nás těší, že i v této nelehké době spisovatelé nezapomínají na své čtenáře a prostřednictvím videozáznamů představují svou tvorbu a ještě nám dodávají optimismus,“ uvedla za český PEN klub Dana Mojžíšová. Minulý týden se rozběhlo natáčení s Vladimírem Mertou, Ondřejem Vaculíkem a Petrem Kukalem, nyní se k projektu přihlásila Daniela Fischerová, po ní Michal Novotný, Arnošt Goldflam, Alena Vávrová, Martin Nekola, Klára Hůrková, Ivan Kruis a mnoho dalších.