Za volant sedl s 2,46 promile. Do cesty se mu postavila lampa

Opilý způsobil dopravní nehodu. Narazil do sloupu veřejného osvětlení a z místa navíc ujel. V případě prokázání viny hrozí jednatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky místnímu jednatřicetiletému muži.

Podezřelý měl v sobotu 10. října letošního roku řídit ve večerních hodinách osobní automobil. „Po 22. hodině měl projíždět ulicí Májová v Chebu, zřejmě se plně nevěnoval řízení, vjel s vozidlem na chodník a následně narazil do sloupu veřejného osvětlení, který poškodil,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté měl z místa okamžitě odjet, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost účastníka dopravní nehody. Zhruba za 30 minut policisté z obvodního oddělení Cheb – město vozidlo i s řidičem vypátrali o několik ulic dále. Jednatřicetiletý muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,46 promile,“ doplnil. Muž se také podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologickým materiálem.

Škoda při dopravní nehodě byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 65 tisíc korun.