Dobrá zpráva pro čtenáře! Krajská knihovna otevírá všechna svá oddělení

Krajská knihovna zpřístupňuje všechna svá oddělení . Od pondělí 18. května si čtenáři opět budou moci vybírat dokumenty v běžnou provozní dobu, a to včetně sobot.

 

„I nadále chceme udržet bezpečnou knihovnu pro návštěvníky i zaměstnance. Máme dostatek ochranných prostředků, včetně roušek, které jsou zdarma na našem rouškovníku v centrální hale,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Určitá omezení budou ale přece jen nutná. „To se týká především používání veřejných počítačů, které budou k dispozici pouze na infocentru knihovny, a to po dobu 30 minut pro každého návštěvníka. Dále budou přístupné elektronické veřejné katalogy v půjčovně. V jednotlivých odděleních uživatelé nebudou moci počítače využít. Uzavřená zůstane také studovna na galerii,“ vysvětluje vedoucí služeb Michela Němcová s tím, že by se čtenáři v knihovně měli zdržovat pouze nezbytně nutnou dobu.

Vrácené knihy budou i nadále zůstávat 72 hodin v karanténě tak, aby další čtenáři dostali naprosto hygienicky nezávadnou publikaci. „Všechny výpůjčky naposledy automaticky prodloužíme do 20. 5. 2020, pak už bude platit standardní režim, poplatky budeme opět účtovat podle platného knihovního řádu. Rezervace zpoplatníme od 15. května,“ dodala Michaela Němcová

Knihovna nabídne opět prostory k pronájmu, kapacita ale bude omezená. „Počítačovou učebnu upravíme při zachování předepsaných rozestupů na deset míst, společenský sál na třicet pět míst. Tyto prostory pak budeme desinfikovat ozonizérem, který máme k dispozici. S akcemi pro veřejnost počítáme až od září. Naší prioritou nadále zůstává bezpečná knihovna,“ uzavřel Vratislav Emler.

Zdroj: KKK