Vykradli dům i občerstvení. Nepohrdli ani sušenkami a lízátky

Až na osm let by mohli jít do vězení dva muži, kteří se vloupali do jednoho z chebských domů i provozovny občerstvení. Brali vše, co jim přišlo pod ruku.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 20 a 37 let, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

 „Dvojice měla v polovině dubna letošního roku násilně vniknout do rekonstruovaného domu v Chebu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Ten měli prohledat a nakonec z něj odcizit stavební nářadí. Tím jejich počínání však neskončilo. Následně měli totiž v Chebu vniknout do provozovny občerstvení. Tam měli odcizit drobnou elektroniku, ale také stovky sladkostí. Vzít měli přes 200 sušenek či 150 lízátek,“ doplnil. Tímto svým jednáním způsobili celkovou škodu 13 tisíc korun.

 Nyní jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.