Do Mariánských Lázní se vracejí farmářské trhy

Do Mariánských Lázní se vracejí farmářské trhy, které se uskuteční v sobotu 25. dubna od 9 do 15 hodin v parku u Cup Vitalu. Nakupující nepřijdou o základní oblíbené produkty jako například zeleninu, uzeniny, mléčné výrobky a další. Akce se bude konat za dodržení všech hygienických opatření.

Foto z loňských farmářských trhů

„Farmářské trhy v v Mariánských Lázních obnovujeme již v sobotu 25. dubna,“ uvedl provozovatel farmářských trhů Radek Aleš. „Jak budou trhy vypadat, je pro nás velká neznámá. Podstatnou část klientely totiž tvořili lázeňští hosté, kteří nyní v Mariánských Lázních nejsou. Navíc bude chybět část prodejců. Někteří ukončili živnost a našli si jiné povolání, někteří stále aktivní prodejci vyčkávají na ukončení nouzového stavu. Budeme doufat, že si na trh najdou cestu místní občané a že podpoří drobné živnostníky. Pokud se ale ukáže, že trhy nejsou za současné situace životaschopné, opět je přerušíme a znovu je zahájíme až po uvolnění všech vládních opatření,“ upřesnil.

Sortiment na trzích v ML by měl být podobný jako dříve, jen bude menší výběr. Návštěvníci se mohou těšit na ovoce, zeleninu, sladké a slané pečivo, uzeniny, mléčné výrobky, med i různé řemeslné produkty. Zakázán bude prodej občerstvení.

Foto z loňských farmářských trhů

Nutné bude dodržovat vzdálenost dvou metrů mezi nakupujícími. Nebalené potraviny budou umístěny pod folií nebo plexisklem.

„Co se týče trhů ve Františkových Lázních, tak ty by měly dle původního plánu začít v neděli 3. května, avšak konečné rozhodnutí vydáme až po tom, co zmapujeme situaci v Mariánských Lázních. Přeci jen, charakter obou měst je podobný,“ dodal provozovatel.

Nově se ale budou dodržovat opatření doporučená Ministerstvem zdravotnictví a hygieniky. Jde o toto:

– mezi stánky budou dodrženy odstupy nejméně 2 metry,

– budeme dohlížet na to, aby zákazníci ve frontě dodržovali dostatečné rozestupy a aby nikde na trhu nevytvářeli hloučky,

– u každého stánku budou umístěny dezinfekční prostředky,

– všichni prodejci, pořadatelé i zákazníci budou povinni nosit ochranu horních cest dýchacích,

– prodejci budou se zbožím zacházet s maximální opatrností, při kontaktu se zbožím a při přijímání plateb od zákazníků budou používat hygienické rukavice,

– všechny stánky s nebalenými potravinami budou chráněny plexisklem nebo transparentní fólií,

– zakázány budou ochutnávky potravin a zkoušení krémů, šperků apod.,

– zakázán bude prodej občerstvení k přímé konzumaci.

Pro návštěvníky budou na zvláštním místě k dispozici dezinfekce a jednorázové hygienické rukavice.