Vzal si více než 150 úvěrů. Způsobil škodu kolem tři čtvrtě milionu

Úmyslně uvedl nepravdivé údaje do žádostí o úvěr.  Za způsobenou škodu, která se vyšplhala až na částku kolem tři čtvrtě milionu korun, teď muži z Chebska hrozí až osmiletý trest.

 

Obvinění ze spáchání pokračujícího zločinu úvěrový podvod si od kriminalistů z hospodářské kriminality v Chebu vyslechl pětatřicetiletý muž z Chebska.

„Obviněný muž měl v období od ledna roku 2015 do května roku 2018 uzavřít ve více než 150 případech s různými společnostmi úvěrové smlouvy či smlouvy o zápůjčkách,“ sdělila policejní mluvčí Eva Valtová. „Při uzavírání těchto smluv měl uvádět hrubě zkreslené údaje o své finanční situaci nebo dokonce takové údaje úmyslně zamlčet. Úvěry mu byly poté na základě takto sdělených informací poskytnuty. Svým protiprávním jednáním měl způsobit poškozeným společnostem celkovou škodu ve výši kolem 740 tisíc korun. V dalších několik případech měl muž požádat o poskytnutí dalších úvěrů v celkově výši kolem 100 tisíc korun. U těchto žádostí ale došlo k zamítnutí a úvěry mu nebyly poskytnuty,“ doplnila.

Foto: Ilustrační