Studentský parlament rokoval se starostou Aše

Studentský parlament se v novém složení setkal se starostou Aše Daliborem Blažkem. Zázemí jednání našli v Domě dětí a mládeže Sluníčko, které skupinu zastřešuje. Mládežnická iniciativa vznikla už na jaře. Nyní se rozrůstá a čítá na 13 členů, tedy žáků a studentů nejen z ašských škol. Zavítal i jeden středoškolák z Chebu. Všichni ale mají společný cíl. Reprezentovat hlas dětí a mládeže z Aše, která má rozhodně co říct, a nejen městu.

Foto: Archiv organizátorů

“Rádi bychom měli víc možností trávení volného času, třeba větší skatepark, teď zimní kluziště nebo slušný obchod s oblečením,” zaznívalo u jednacího stolu. “My dospěláci občas potřebujeme otevřít oči a nahlížet tak na problémy z pohledu mládeže. Rád se s vámi budu vídat pravidelně, žádný podnět nezůstane nevyslyšen,” povzbudil přítomné starosta Dalibor Blažek, kterého na schůzku doprovodila radní Kamila Černá. Ta mládežníky vyzvala, aby se přišli podívat i na jednání zastupitelů.

Ředitelka Sluníčka Eva Holečková naznačila, že činnost Studentského parlamentu bude plně autonomní. Organizace bude mít své logo a vystupovat bude svým jménem. Scházet se budou jednou týdně. 

Pavla Sofilkaničová