Na Mariánskolázeňsku dopadli dealery drog. Jeden už sedí ve vazbě

Při policejní razii proti dealerům drog na Mariánskolázeňsku byli zadrženi tři lidé. Všichni si vyslechli obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení by si mohli posedět za mřížemi až pět let.

Foto ilustrační: R. Beranger

Chebští kriminalisté úspěšně pokračují v boji s drogovou kriminalitou. „Ve čtvrtek dne 19. září proběhla na Mariánskolázeňsku policejní razie proti dealerům pervitinu, při které byli zadrženi tři dealeři, a to dva muži ve věku 33 a 41 let a žena ve věku 43 let,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „V rámci realizace proběhly také domovní prohlídky bytových a nebytových prostor, při kterých kriminalisté zajistili různé komponenty sloužící k prodeji drog, ale i sušinu rostlinného původu nebo krystalickou látku,“ informovala.

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu všechny tři osoby obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Této trestné činnosti se měl 41letý muž dopouštět od prosince roku 2018 až do svého zadržení. Drogu pervitin a hašiš měl bez povolení a za účelem dalšího prodeje nejprve obstarat a následně pravidelně prodávat několika drogově závislým osobám na různých místech na Chebsku. Počínat si měli obdobně i další dva obvinění během tohoto roku. Ti měli drogu pervitin získávat od obviněného muže a následně ji poskytovat dalším konzumentům,“ upřesnila mluvčí.

Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí 41letého obviněného do vazby, který jej akceptoval, a soudce Okresního soudu v Chebu muže poslal do vazební věznice. Stíhání ženy a druhého muže probíhá na svobodě.