Wine & Food festival přilákal na Seeberg stovky lidí

Letošní již 5. ročník Festivalu vína na hradě Seeberg se svým příznivcům představil ve zbrusu novém kabátě  jako Wine & Food festival. K dostání bylo v sobotu 21. září špičkové víno, nejen od tuzemských vinařů, ale také speciality světové kuchyně. Pochutnali si nejen milovníci masa, ale i sladkomilci nebo vegetariáni.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5629827

„Od sobotních dopoledních do pozdních večerních hodin mohli návštěvníci ochutnávat vína od třinácti vinařů a dovozců vín z Moravy, Čech, Itálie, Francie či Rakouska a dobře se najíst u téměř dvaceti stánků se specialitami světové i české kuchyně,“ vysvětlila kastelánka hradu Seeberg Hana Cestrová. Příchozí mohli ochutnat trhané maso, burgery a další masové speciality, českou zabijačku, asijskou a mexickou kuchyni, domácí nanuky a zmrzlinu. V kavárně v hradním příkopu se opět vařila skvělá káva a nechyběly ani koláčky, buchty a zákusky. „Podle ohlasů od návštěvníků, kterých byl letos rekordní počet, věříme, že jsme se s tímto formátem akce vydali správným směrem a určitě budeme chtít takto pokračovat i v dalších letech,“ informovala kastelánka.

Na své si přišli také ti nejmenší, organizátoři pro ně připravili oblíbené tvůrčí dílny. O dobrou pohodu se postarala velichovská crossoverová skupina Tsunami, Cimbálová muzika Antonína Stehlíka z Nového Šaldorfu a jako překvapení  vystoupila liberecká taneční skupina Wings.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5629827

Na akci se prezentoval také výběr kvalitní street food kuchyně. „Návštěvníci mohli ochutnat českou i zahraniční kuchyni,“ uvedla jedna z organizátorek Food festivalu Andrea Sasková. „Z české kuchyně excelovali chebští rodáci a jejich stánek “Pod Falcí”, kteří velmi krátce po zahájení vyprodali veškerou zásobu naprosto úžasných žebírek a dále nabízeli výborně připravený pečený bůček, trhané maso nebo třeba vegetariánskou lilkovou pomazánku. K ochutnání byly světové speciality z různých koutů – např. mexické tortilly s trhaným masem, mexická fazolová polévka, tradiční asijský pokrm bun bo nam bo, skleněné nudle s kachním masem, vietnamské závitky, italské těstoviny, bagely na sladko i slano nebo třeba mexická sladká pochoutka churros s belgickou čokoládou. Osvěžení v podobě domácích nanuků z čistého ovoce a domácí limonád nabízel stánek Juicee,“ upřesnila. Skvělé jídlo mohli zájemci zapít úžasnou výběrovou kávou a k ní zakousnout domácí koláčky a buchty od kraslických pekařek.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5629827

Organizátoři akce z Městského muzea Františkovy Lázně věnovali maximální úsilí, aby byli spokojení nejen návštěvníci, ale i vinaři a prodejci gastronomických specialit. „Děkujeme spolupořadatelům, především panu Jiřímu Wernerovi, který se postaral o účast vinařů a paní Andree Saskové za skvělou spolupráci  při zajištění gastronomické části festivalu,“ doplnila kastelánka hradu Seeberg Hana Cestrová.