Paličský kostel svaté Anny ožil hudbou

V rámci projektu Živé pohraničí se v kostele svaté Anny uskutečnil druhý koncert z tohoto projektu. Záštitu nad akcí převzal senátor Miroslav Balatka spolu s mariánskolázeňským starostou Martinem Kalinou.

V rámci projektu Živé pohraničí se uskutečnil v paličském kostele sv. Anny koncert dechového kvinteta Sorgenti. Na programu byly skladby skladatelů J. Macha, A. Rejcha, D. Milhauda, aj.

Do paličského kostela svaté Anny přijíždějí pravidelně také hosté z německého pohraničí. Tentokrát navštívil akci mezi jinými návštěvníky také německý politik Bernd Posselt, mluvčí Sudetoněmeckého krajanského sdružení.

Další z plánovaných koncertů se uskuteční: 2. července ve františkolázeňském divadle Boženy Němcové, začátek bude v 19.30 hodin. V sobotu si budou moci hudbu vychutnat zájemci v německém Schirndingu v Evangelickém kostele od 17 hodin. Závěrečný koncert je naplánovaný na pátek 12. července od 19.30 hodin do mariánskolázeňského společenského domu Casino.

Další akcí, kterou spolek Život na Dyleň připravuje, bude Anenská pouť, která se uskuteční za měsíc, 26. července. Už teď se mohou zájemci těšit na zajímavý program, ve kterém nebude chybět například mše.