Kradl ve sklepech i v restauraci, už sedí za mřížemi

Škodu ve výši téměř 52 tisíc korun způsobil třiadvacetiletý muž, který chodil pro věci do cizích sklepů i do jedné z chebských restaurací. Teď už sedí v cele. V případě odsouzení si může posedět za mřížemi až tři roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního třiadvacetiletého muže, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

„Ten měl totiž v pátek 12. dubna za použití násilí vniknout do sklepních prostor jednoho z chebských panelových domů. Tam měl nakonec poškodit vstupní dveře a ze sklepa odcizit jízdní kolo. O týden později měl v nočních hodinách vniknout do restaurace v Chebu, kde měl odcizit v tu dobu prázdnou pokladnu. Kromě toho ještě peněženku a finanční hotovost. O tři dny později měl vniknout do domu v Chebu, kde měl na chodbě před bytovými jednotkami odcizit jízdní kolo a několik dalších drobných věcí,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 52 tisíc korun.

Po několika hodinách policisté muže zadrželi. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Následně státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže poté soudce poslal do vazební věznice.