Historická auta zaplní Národní třídu

Jako každý rok, tak i letos na první májový den zaplní historické skvosty na čtyřech i dvou kolech františkolázeňskou Národní třídu. Na XXI. ročníku Mezinárodní soutěže elegance historických vozidel se návštěvníkům představí auta vyrobená do roku 1978.

Více fotografií z akce v roce 2018 zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4293408

V loňském roce mohli přítomní obdivovat více než sedm desítek nablýskaných skvostů. Akci také pravidelně navštěvují účastníci se svými vozy i motocykly ze sousedního Německa.

„Mezinárodní soutěže elegance historických vozidel patří k tradičním akcím, které vždy přilákají spousty návštěvníků z obou stran hranice. Věřím, že nám letos bude přát počasí,“ řekl františkolázeňský starosta Jan Kuchař. 

Obliba autoveteránů každým rokem stoupá, proto jsme se zeptali předsedy VCC Veteran Car Clubu Cheb Mirko Majera, co by měl udělat ten, kdo by se chtěl historickým autům nebo motocyklům věnovat. „Každý, kdo se chce věnovat veteránům, tak se musí připravit, že to bude stát hodě času a hodně peněz a hlavně, pokud je ženatý či vdaná, připravit ženu nebo manžela na tyto skutečnosti. Zájemci, kteří by chtěli vstoupit do našeho klubu, se můžou kdykoliv přihlásit na e-mailovou adresu a bude informován o organizaci a její činnosti: e-mail : mirko.majer@seznam.cz,“ řekl. 

Předseda VCC Veteran Car Clubu Cheb Mirko Majer

Program:

9.00 – 10.00 přejímka vozidel

10.00 – 11.30 výstava vozidel

11.00 – rozprava

11.30 – 13.00 předváděcí jízda

13.30 – 14:00 vyhlášení výsledků, ukončení akce

Akci jako tradičně pořádá Chebský VCC Veteran Car Club Cheb a město Františkovy Lázně. Pro zájemce bude připravený také doprovodný program, ve kterém nebude chybět vystoupení mažoretek a taneční skupiny Základní umělecké školy v Chebu. O hudbu se postará kapela Rockin veterans.

Více fotografií´z roku 2017 zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2990967