Za nebezpečné pronásledování může jít až na tři roky do vězení

Až na tři roky může jít do vězení muž z Karlových Varů. Ten měl pronásledovat svoji bývalou přítelkyni několik měsíců tím, že vyhledával její společnost, posílal SMS, dožadovat se vstupu k ní domů nebo ji například pronásledoval v zaměstnání.

Karlovarští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů nebezpečné pronásledování a porušování domovní svobody 40letému místnímu muži.

„Ten měl od konce roku 2018 až do současnosti pronásledovat svojí bývalou přítelkyni,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Na tuto měl čekat před domem, ve kterém bydlí, opakovaně vyhledávat její blízkost a domáhat se vstupu do jejího bytu. Pronásledovat ji měl i v zaměstnání a vyhledávat její blízkost, snažit se s ní komunikovat. Obtěžovat ji měl při práci, na kterou se pak nemohla soustředit. Sledovat ji má i po pracovní době. Vytrvale ji kontaktuje prostřednictvím SMS zpráv a omezuje ji v obvyklém způsobu života. V případě prokázání viny mu tak může hrozit trest odnětí svobody na čest měsíců až tři roky,“ dodala.