Po pěti měsících se na Chebsku zachvěla země. Otřesy dosáhly 2,3 magnituda

Ve středu brzy ráno pocítili někteří obyvatelé na Chebsku slabé otřes. Ohniska se nacházela v hloubce kolem 10 kilometrů v okolí Lubů. Nejsilnější záchvěv byl ve 4.28 hodin a dosáhl lokálního magnituda 2,3 a nemělo by se tedy při dané hloubce jednat o zemětřesení výrazně pocítěné místními obyvateli. Pokračování seismické aktivity ani její případné zesílení nelze vyloučit.

K zemětřesení došlo v oblasti, ve které dlouhodobě dochází k zemětřesným rojům. K poslednímu pocítěnému zemětřesení došlo 24. srpna 2018 u obce Nový Kostel, magnitudo dosáhlo velikosti 3,3. Další zemětřesný roj se vyskytl během května a června loňského roku. 

Zdroj: https://www.ig.cas.cz/

Uživatele aplikace SeisLok pro sledování a hlášení zemětřesení na západě Čech žádáme o shovívavost a trpělivost, neboť aplikace přestala fungovat. Jedná se o první větší zemětřesnou aktivitu od spuštění aplikace, nyní tedy dojde k jejímu odladění v ostrém provozu. Problém jsme hned ráno nahlásili poskytovateli a čekáme na reakci správce aplikace. https://www.ig.cas.cz/