V Mariánských Lázních vystoupil sbor z partnerského města Malvern

Obyvatelé i návštěvníci Mariánských Lázní si užili mimořádný hudební zážitek. A ne jeden. Partnerské město Malvern totiž Mariánským Lázním věnovalo sadu koncertů k 200letému výročí lázeňství. Hned na několika místech si tak mohli vyslechnout zpěv jedinečného sboru The Hills Singers.Anglický sbor Malvern

Pěvecký sbor The Hills Singers pochází z britského Malvern a má více než dvacetiletou tradici. Sbor má 25 členů a zpěváci zpívají bez hudebního doprovodu. Jejich rozmanitý repertoár zahrnuje písně od 16. století do současnosti. Jejich programy jsou typicky rozmanité a zahrnují sakrální i světskou hudbu. Posluchači si jejich um vychutnali v hudební síni Domě Chopin, na kolonádě, v kostele Nanebevzetí Panny Marie nebo v Městském divadle.

Britský Malvern je partneským městem Mariánských Lázní od 20. října 2012. Malvernská oblast je velmi zajímavá vzdálená asi dvě hodiny od Londýna v centrální části Anglie, je bohatá na přírodní krásy a historické památky, perspektivní jsou moderní malé firmy vyvíjející technologie a produkty s vysokou přidanou hodnotou, díky těmto firmám se nezaměstnanost v regionu pohybuje velmi nízko. Malwern má i lázeňskou tradici a minulost, která však skončila někdy kolem roku 1870 v současné době probíhají pokusy o oživení, turistický ruch však funguje skvěle i bez lázní do Malwern Hills míří ročně desetitisíce turistů a je co obdivovat.