Za zboží brala peníze, ale nic neposlala

Rčením, slibem nezarmoutíš, se pravděpodobně řídila šestadvacetiletá žena. Několik měsíců nabízela na internetu k prodeji herní konzoli. Problém však byl v tom, že jen slibovala. Peníze od zákazníků si nechávala, ale zboží neposlala. Teď už sedí v policejní cele, kde si počká na rozhodnutí o vzetí do vazby. Pokud bude odsouzena, hrozí ji až pět let za mřížemi.

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality Územního odboru Cheb, zahájili trestní stíhání šestadvacetileté ženy ze Strakonic, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu podvodu spáchaného jak dílem dokonaným, tak ve stadiu pokusu.

„Zmíněná žena v období od srpna 2017 až do téměř poloviny března letošního roku měla nabízet na různých internetových portálech k prodeji herní konzoli za účelem toho, aby se neoprávněně obohatila,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. Zboží k prodeji měla vystavit na dvou portálech, a to vždy pod různými uživatelskými jmény za částky kolem pěti tisíc korun.

„Během jejího počínání jí mělo poslat na bankovní účet peníze přes deset osob, kterým způsobila celkovou škodu přesahující 50 tisíc korun. Ani k jednomu člověku se samozřejmě herní konzole od šestadvacetileté ženy nedostala,“ doplnil mluvčí.

Chebští kriminalisté v bytě šestadvacetileté ženy provedli domovní prohlídku, při které byly zajištěny věci používané při páchání trestné činnosti.