Riegerovy sady doplní dětská hřiště

Řadu let dělaly městu ostudu. Bylo to místo, kterému se obyvatelé vyhýbali obloukem. Řeč je o Riegerových sadech za jedním z nákupních center u chebského nádraží. Nyní se zdá, že by se z nich mělo stát relaxační místo nejen pro dospělé, ale také pro děti. Na úpravě parku se pracuje již od loňského roku a letos má sady doplnit další mobiliář. Náklady jdou do milionů korun.riegerovy_sady_10

„V současné době probíhá závěrečná druhá etapa revitalizace jednoho z největších chebských parků, Riegerových sadů. Navazuje přitom na první část, která byla dokončena letos na jaře,“ sdělil chebský mluvčí Tomáš Ivanič.

Součástí první etapy, která stála přes dva miliony korun, byla rekonstrukce a doplnění sítě cest, zpevněných ploch a vybudování nového veřejného osvětlení.

„V rámci druhé etapy dojde k instalaci nového mobiliáře, sadovnickým úpravám či vybudování dvou dětských hřišť, kdy z důvodu větší bezpečnosti bude jedno vyhrazeno pro menší a druhé pro větší děti,“ vysvětlil Tomáš Ivanič.riegerovy_sady_20

Herní prvky nebudou navíc ze dřeva, ale kvůli delší životnosti a vyšší odolnosti vůči vandalům z hliníkových profilů a speciálních plastů.

V parku jsou již nyní osazeny posilovací stroje na lehké kondiční cvičení. Součástí nového mobiliáře budou kromě více než čtyř desítek laviček, odpadkových košů, stojanů na kola nebo posedových zídek také stoly na šachy a hru Člověče, nezlob se.

V současné době se také připravuje rekonstrukce Sadů míru, které leží v samotném centru města u autobusových zastávek na takzvané Křižovatce.

VID