Tip na neděli: Vydejte se na zahradnický trh do Hornofalckého skanzenu

Skanzen Horní Falce pořádá v neděli 5. května od 11 hodin Jarní trh v areálu muzea. Prostor před vchodem a v jednotlivých stavebních skupinách se promění v pestré tržiště se sortimentem, který nadchne všechny zahrádkáře. Regionální zahradnictví nabídnou spoustu sazeniček zeleniny a bylinek. V dostání budou nehybridní rostliny nebo například také sadbové brambory.

Foto: Archiv organizátorů

Kdo si chce letos vypěstovat vlastní zeleninu, určitě zde něco pořídí! Samozřejmě nebudou chybět ani květiny vhodné pro terasu a balkón. Umělci a řemeslníci přivezou zahradní dekorace z keramiky, skla i dřeva. Košíkář bude předvádět svou práci a kdo hledá dárek na Den matek, najde zde například přírodní mýdla, vonné svíčky a samozřejmě také nejrůznější delikatesy.

Děti mohou ve výtvarné dílničce vyzkoušet tzv. eco-printing nebo si zahrát s rodiči bingo na louce. Na programu je také prezentace s ochutnávkou dobrot s názvem: „Divoké a skvělé – z louky přímo na talíř“. Dozvíte se také, jak si lze vyrobit vlastní ekologické hnojivo.

V neděli bude v akci také náš muzejní pekař, který nabídne kromě tradičního kváskového chleba také pečivo a kávu. Muzejní hostinec je v provozu a pro návštěvníky budou přichystány také stánky s občerstvením.

Místo: Skanzen Horní Falce, Neusath 200, 92507 Nabburg www.freilandmuseum-oberpfalz.de
Datum: neděle 5.5. 2024, prodej od 11 – 17 hodin
Vstupenka: dle ceníku
Parkování: zdarma