Celníci kontrolovali dálniční známky

V minulých dnech se celníci zaměřili na kontrolu dálničních známek na zpoplatněných silnicích. Zkontrolovali téměř tisíc aut. Celkem uložili pokuty ve výši přes půl milionu korun a při kontrolách elektronického mýtného vybrali více než 50 tisíc korun. Zajímavostí bylo, že u jedné z řidiček objevili i 2,27 gramů hašiše.dálniční-známka-na-web

„Dvě stovky celníků zkontrolovaly v denních i nočních hodinách téměř tisíc vozidel a u bezmála poloviny zjistily absenci dálničního kuponu, či nevyplněný nebo chybějící jeho druhý kontrolní díl. Přestupkem elektronického zpoplatnění bylo nejčastěji nefunkční elektronické zařízení, tzv. premid, nesprávně nastavený počet náprav, nebo nedostatečný kredit. Kontrolní hlídky pokutovaly i zahraniční řidiče,“ sdělila Martina Kaňková, tisková mluvčí Generálního ředitelství cel.

Od začátku roku celníci zjistili na komunikacích časového a výkonového zpoplatnění bezmála dvacet tisíc porušení, uložili pokuty za více než patnáct milionů korun a vybrali kauce ve výši 1 645 000 korun.