Muž se obohatil o více než čtvrt milionu. Žena si nechala 70 tisíc

Dva případy zpronevěry právě řeší chebští kriminalisté. V prvním případě jde o muže, který svému zaměstnavateli zpronevěřil částku převyšující čtvrt milionu korun. Ve druhém případu prošetřují barmanku, která se měla obohatit o 70 tisíc korun. Oběma v případě odsouzení hrozí tresty v rozmezí od jednoho do pěti let nebo peněžitý trest.Policie-maláIMG_8874

Policisté z oddělení hospodářské kriminality v Chebu ve dvou případech zahájili trestní stíhání pro přečiny zpronevěry a přečinu úvěrový podvod.

„Pokračujícího přečinu zpronevěry se měl dopustit pětačtyřicetiletý muž v době od začátku prosince 2016 do konce ledna 2017 v Chebu, kde jako smluvní obsluha sázkových zařízení i přes opakované výzvy majitele neodevzdal tržby,“ informoval Daniel Dvořák, policejní mluvčí. Svěřené finanční prostředky použil pro svou potřebu. Celková škoda byla vyčíslena na částku převyšující 288 000 korun.

„Ve druhém případě se měla třiadvacetiletá žena dopustit přečinu zpronevěry a úvěrového podvodu tím, že v průběhu měsíce dubna postupně zpronevěřila svěřené finanční prostředky jako obsluhující baru v Mariánských Lázních,“ upřesnil mluvčí. Svým jednáním způsobila zaměstnavateli škodu ve výši převyšující 71 000 korun.