Za diváky do Chebu přijede Kinematograf bratří Čadíků

Na čtyři dny a se čtyřmi filmy přijede do Chebu kinematograf bratří Čadíků.  Promítat se bude na chebské Krajince v přírodním amfiteátru ve dnech 5. až 8. června vždy od 22 hodin. Diváci se mohou těšit na filmy Řachanda, Trabantem do posledního dechu, Teorie tygra a Všechno nebo nic. kiematograf

Kinematograf bratří Čadíků je společností s pětadvacetiletou historií, která má vybudovanou pozici oblíbeného a široce vyhledávaného kulturně-filmového charitativního projektu. Hlavní náplní činnosti společnosti je projekt Filmové léto, v jehož rámci se v letních měsících rozjíždějí do desítek měst v České i Slovenské republice projekční vozy vybavené projektory, které zde po několik dnů promítány především české filmy. Místem konání jednotlivých projekcí jsou tyto letní filmové projekty Kinematografu zcela charakteristické – jedná se především o veřejná prostranství (náměstí, nádvoří, louky), kde projekce probíhají pod širým nebem.

ŘACHANDA – středa 5. 7.

Pohádka o jedné rozmazlené princezně a dvou kamarádech, kteří se neživí vždycky úplně poctivě. Když se tahle trojice ocitne shodou okolností v kouzelném Černém lese, kde žijí podivné lesní bytosti, kterým vládne Paní lesa, naučí se od nich to, co je nedokázali naučit lidé. Že tak, jak se chováme k ostatním, tak se chovají oni k nám. Neboli že co dáváš, to se ti vrátí.

 

TRABANTEM DO POSLEDNÍHO DECHU – čtvrtek 6. 7.

Z Austrálie do Bangkoku delší, ale zato horší cestou. Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu, a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko.

 

TEORIE TYGRA  –  pátek 7. 7.

Jiří Bartoška září v komedii o veterináři, který už nechce být ochočeným domácím králíčkem. Touží se stát znovu tygrem! Celovečerní debut režiséra Radka Bajgara, který také napsal scénář, pojednává o stárnoucím veterináři, který se pokusí vymanit z vlivu své ženy tím, že finguje duševní poruchu a je přijat do ústavu.

VŠECHNO NEBO NIC – sobota 8. 7.

Romantická komedie.

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů.

 

Simona Liptáková, tisková mluvčí Městského úřadu Cheb