Komentované prohlídky v Lázních Kyselka pokračují

Jak pokračuje záchrana bývalých lázní Kyselka, se mohou návštěvníci dozvědět již tuto neděli (23.4). Připravená je další komentovaná prohlídka, kterou organizuje obecně prospěšná společnost Lázně Kyselka.hotová-kyselka-1

V 10 hodin začíná exkurze, která provede zájemce po stopách Heinricha Mattoniho. „Cesta míří nejprve do obnovovaného areálu někdejších lázní, známých díky světově proslulé minerálce, a poté do Mattoni Muzea. Hosté zjistí, jak pokračují záchranné práce a dozvědí se zajímavosti z historie. Návštěvníci mimořádných bezplatných prohlídek získají bonus v podobě možnosti zakoupit si skupinovou vstupenku do Mattoni Muzea za 50 korun,“ řekl organizátor akce Josef Šorfa.

Sraz účastníků je v neděli 23. dubna v 10 hodin na parkovišti u kina v Kyselce u Karlových Varů.

Lázně  Kyselka patřily kdysi k nejkrásnějším lázním nejen u nás, ale i v Evropě. Ke konci 19. století za Heinricha Mattoniho zažily lázně svoji největší slávu. Od konce druhé světové války začal jejich věhlas upadat. Svoji činnost lázně ukončily v roce 1992 a od té doby začaly chátrat. V dnešní době stále bojují o „život“.

kyselka-prohlídky