Zloději ukradli zboží za 200 tisíc korun

Skoro by se dalo říci, že dva zloději z Chebu, kam přišli, tam kradli. Loupili v obchodech s oblečením, počítači, drogérií a nepohrdli ani lékárenským sortimentem. Škoda, kterou svým jednáním způsobili, se vyšplhala k částce 200 tisíc korun. Teď mohou být prodejci klidnější, chmatáci již sedí ve vazbě. Protože zloději nejsou pro policii neznámí a v  posledních třech letech byli za stejný přečin odsouzeni, mohou si od soudu vyslechnout rozsudek o odnětí svobody až na dobu pěti let.policie ilustrační

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhaní dvou mužů z Chebu ve věku 23 a 27 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.

„Tohoto jednání se měli dopustit během měsíce března a dubna nejméně v pěti případech. Starší obviněný nejprve sám v prodejně oděvů odcizil různé oblečení a vyběhl z prodejny bez zaplacení. V dalším případě se vloupal do počítačové prodejny, ze které odcizil několik notebooků,“ uvedla Kateřina Krejčí, policejní mluvčí.

„Obvinění muži se poté společně vloupali v několika dalších případech do drogerie, lékárny nebo počítačové prodejny, odkud odcizili různé drogistického zboží, elekroniku, finanční hotovost a větší množství léků.  Při vloupání rozbíjeli výlohy provozoven,“ řekla mluvčí.

Odcizené zboží a finanční hotovost si rozdělili a některé věci zpeněžili. Peníze poté použili pro svou potřebu.

Policejní komisař podal podněty státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. Ty státní zástupce akceptoval a soudce oba muže poslal do vazby.