U nehody přistával vrtulník

Nedaleko Hazlova došlo v pondělí v podvečer k vážné dopravní nehodě, při které se zranili tři lidé. Událost je stále v šetření policistů.

„Jednadvacetiletý řidič řídil osobní vozidlo značky Volkswagen po silnici ve směru jízdy od Aše na Hazlov, kdy při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla a na mokré vozovce dostal smyk,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Šofér přejel do protisměru a poté mimo vozovku, kde narazil do směrových sloupků a kovových svodidel. Následně se vozidlo převrátilo na střechu. „Při dopravní nehodě došlo ke zranění spolujezdců. Jednadvacetiletá spolujezdkyně a stejně starý spolujezdec byli převezeni vozidlem RZS do nemocnice. Další jednadvacetiletá spolujezdkyně musela být z místa dopravní nehody letecky transportována do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté v Chebu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za který v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Dopravní nehoda je nadále v šetření.