U koupaliště si muži předávali 15 tisíc krabiček cigaret bez kolků

Právě včas přijela policejní hlídka k místu setkání tří cizinců a setkání to nebylo ledajaké. Muži si překládali na auto velké množství nekolkovaných cigaret. Možná nešlo o žádné troškaře, policisté u nich našli téměř 15 tisíc krabiček cigaret. Kdo uteče, ten vyhraje, si ale nejspíš řekli dva muži a dali se před policisty na útěk, policisté po nich stále pátrají. Třetího z cizinců policisté zadrželi a kriminalisté obvinili.

„V úterý dne 19. dubna krátce před šestou hodinou večer v Mariánských Lázních poblíž místního koupaliště došlo ke spáchání trestné činnosti. Té se měl dopustit společně se dvěma dalšími pachateli čtyřiatřicetiletý cizinec, který na místo přijel s vozidlem, které si předtím zapůjčil v autopůjčovně,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Na místo přijeli další dva cizinci, tentokrát v dodávce a z jejich vozidla překládali do druhého necelých 300 tisíc kusů cigaret, což je téměř 15 tisíc kusů krabiček bez kolků.

„Během překládání cigaret na místo přijela policejní hlídka. Dva z mužů se po zahlédnutí policejního vozidla dali na útěk a 34letého muže policisté na místě zadrželi. Ihned byly na místo přivolány další policejní hlídky a policisté začali pátrat v blízkém okolí po dalších dvou pachatelích, avšak bezvýsledně,“ doplnila mluvčí.

Zadržený muž byl převezen na policejní služebnu, kde byl vyslechnut. Následně s ním kriminalisté zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.