Firma Tchibo míří do chebské průmyslové zóny

V Chebské průmyslové zóně se zabydlí další velký investor, německá firma Tchibo. Mělo by zde vzniknout další distribuční centrum s rozlohou 70 tisíc metrů čtverečních. Práci tady najde několik stovek lidí nejen z našeho regionu.značka průmyslová zóna malá na web

V Chebském průmyslovém parku se již připravují haly pro čínského výrobce dílů pro automobilový průmysl BWI a pro logistickou firmu DHL. Firmy DHL a BWI mají dohromady zaměstnat minimálně 500 lidí, další stovky pracovních míst vytvoří Tchibo.

„Už nyní v průmyslovém parku pracuje přibližně 1200 lidí. Příchod nových firem je dobrou zprávou i pro ně, protože to podle mne vytvoří tlak na zvyšování mezd. Jak všichni víme, sehnat na Chebsku, kde je nejnižší nezaměstnanost v kraji, kvalifikované zaměstnance není vůbec jednoduché. Pokud je nové firmy budou chtít získat a ty stávající udržet, budou podle mého názoru muset nabídnout vyšší platy, než za jaké se zde pracuje nyní,“ řekl starosta Chebu Petr Navrátil.

Díky rozloze 70 tisíc metrů čtverečních by mělo jít o největší nájemní transakci v oblasti průmyslových nemovitostí ve střední Evropě zprostředkovanou realitním poradcem.

„Druhá etapa průmyslového parku je příchodem Tchiba prakticky obsazena. Jsou tam sice ještě nějaké menší zbytkové parcely, ale větší celky jsou rozprodané. Už nějakou dobu proto jednáme s Karlovarským krajem o dalším možném rozšíření parku na pozemky, které v současné době využívá školní statek,“ uzavřel starosta Petr Navrátil.